Επικοινωνήστε μαζί μας! Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι.
 • +30 2374071880
 • +30 6972604299

Τοπικά Προϊόντα Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα ως ¨Ευλογημένος τόπος¨, λόγω των πανέμορφων τοπίων, αλλά και της πληθώρας των τοπικών φυσικών προιόντων που παράγονται στη περιοχή. Στη Χαλκιδική τα γεύματα γενικά παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας υλικά από τοπικούς παραγωγούς, όπως τα λαχανικά, το τυρί, τα μπαχαρικά, το μέλι και συνήθως σερβίρονται με ρακί (τσίπουρο) ή ντόπιο κρασί!

Το ελαιόλαδο είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό στην Ελληνική και γενικότερα τη Μεσογειακή κουζίνα, η οποία θεωρείτε ως μία από τις πιο υγιεινές δίαιτες στο κόσμο. Οι ελαιώνες αποτελούν μεγάλο κομμάτι του φυσικού τοπίου της Ελλάδας και η Χαλκιδική συγκαταλλέγεται μέσα στις πρώτες περιοχές της χώρας ως προς τη ποσότητα παραγωγής ελαιόλαδου, αλλά και ως προς την ανώτερη ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια οι ελιές Χαλκιδικής έχουν γίνει επίσης πολύ δημοφιλείς ανά τον κόσμο και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη αναφορά σε αυτές στη πολυδιαφημισμένη ταινία του Holywood 'The Wolf of Wall Street'!

Η Χαλκιδική είναι επίσης πολύ γνωστή στην Ελλάδα για τη παραγωγή ανώτερης ποιότητας μελιού. Από την εποχή του Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη, ο οποίος ήταν από τη Χαλκιδική, έχουν γίνει αναφορές στις μέλισσες και στο μέλι στη περιοχή. Οι επισκέπτες στη Χαλκιδική έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν μέλι από μια μεγάλη ποικιλία όπως το ανθόμελο, το πευκόμελο κλπ, τα οποία διατίθονται προς πώληση στις τοπικές αγορές, τα καταστήματα, αλλά και στις αποθήκες των τοπικών παραγωγών όπου μπορούν να δοκιμάσουν το μέλι και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα σχετικά με την παραγωγή. Η συνηθισμένη τιμή πώλησης ανά κιλό είναι τα 7 ευρώ και τα χωριά όπου παράγεται μέλι στη Χαλκιδική είναι κυρίως η Νέα Σκιώνη, το Παλιούρι και η Νικήτη. 

Οι επισκέπτες της Χαλκιδικής έχουν επίσης την ευκαιρία να βρουν μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια αλλιευμένα στη γύρω θαλάσσια περιοχή, τα οποία μπορούν να δοκιμάσουν σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες, να τα αγοράσουν από τα τοπικά ιχθυοπωλεία ή κατευθείαν από τους ψαράδες όταν γυρίζουν στο λιμάνι. Τα χωριά στα οποία μπορείτε να βρείτε φρέσκα ψάρια όλο το χρόνο είναι κυρίως η Νέα Σκιώνη, η Νικήτη και ο Νέος Μαρμαράς.

 

Νεα

όλα
Halkidiki Real Estate Website

Συστασεις

όλα
 • JZ - Serbia

  Prošle godine smo kupili mezonetu u blizini Nea Skioni, uz veliku pomoć Leonidas...

  21:16 // 03.06.2018
 • Dragan K. - Serbia

  ’Ове године смо купили апартман у Неа Скиони, уз свесртду помоћ Леонидаса и агенц...

  16:24 // 29.09.2017