Επικοινωνήστε μαζί μας! Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι.
 • +30 2374071880
 • +30 6972604299
Πράσινο Φως στη Διεξαγωγή Συμβολαίων για τα Ακίνητα στην Ελλάδα

Πράσινο Φως στη Διεξαγωγή Συμβολαίων για τα Ακίνητα στην Ελλάδα

Ξεκίνησαν να γίνονται τα συμβόλαια αγοροπωλησιών για τα ακίνητα στην Ελλάδα. Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2014 τα συμβόλαια αγοράς ακινήτων στη χώρα ήταν σταματημένα λόγω των μεγάλων αλλαγών στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτου μειώθηκε σημαντικά στο 3% από το 10% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Παράλληλα με αυτή τη μείωση στο φόρο μεταβίβασης ακινήτου προστέθηκε ένας νέος φόρος για τα Ελληνικά δεδομένα, που αυτή τη φορά καλείται να πληρώσει ο πωλητής. Ο νέος αυτός φόρος ονομάζεται φόρος υπεραξίας και υπολογίζεται πάνω στο ΄κέρδος΄που προκύπτει από την πώληση ενός ακινήτου σε σχέση με το ποσό που δαπανήθηκε κατά την αγορά του από τον ιδιοκτήτη. 

Η κυβέρνηση με αυτή την αλλαγή στοχεύει να ανοίξει την αγορά των ακινήτων και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών που θα έρθουν για να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα. Εκτός λοιπόν από τη σημαντική μείωση στις τιμές των Ελληνικών ακινήτων, έρχεται να προστεθεί και αυτή η σημαντική μείωση στον φόρο μεταβίβασης, κάνοντας πολλούς δίκαια να πιστέψουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για όσους σκέφτονταν να αγοράσουν κάποιο από τα ακίνητα στην Ελλάδα. 

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η μείωση στα έσοδα που θα προκύψουν από τη μείωση του φόρου μεταβίβασης θα εξισωθούν από την είσπραξη του φόρου υπεραξίας και από τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων ακινήτων που αναμένεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτές οι αλλαγές θα έχουν επιτυχία και θα προσθέσουν έσοδα στο κράτος, αλλά παράλληλα θα γίνει πραγματικότητα και το όνειρο πολλών επενδυτών από το εξωτερικό που πάντα έδειχναν ενδιαφέρον για τα ακίνητα στην Ελλάδα.

Συστασεις

όλα
 • JZ - Serbia

  Prošle godine smo kupili mezonetu u blizini Nea Skioni, uz veliku pomoć Leonidas...

  21:16 // 03.06.2018
 • Dragan K. - Serbia

  ’Ове године смо купили апартман у Неа Скиони, уз свесртду помоћ Леонидаса и агенц...

  16:24 // 29.09.2017
 • Thomas Heldmark - Sweden

  Jag och min familj köpte ett hus i Nya Skioni våren 2017 och vi har få...

  23:07 // 10.08.2017